Reteta Inel din pui cu brânză

Reteta Inel din pui cu brânză

Dacă dragostea trece prin stomac, atunci e timpul să-i pregătești iubitului o mâncare specială, care îl va da cu siguranță pe spate! De curând am găsit o rețetă simplă care s-a dovedit a avea un gust excelent.

Se numește inel din pui cu brânză și este un soi de plăcintă delicoasa și rapidă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g piept de pui

  • o ceapă mică tăiată mărunt

  • un aluat foietaj

  • o jumătate ceașcă de țelină dată prin răzătoare

  • 500g cremă de brânză

  • 2 fire de ceapă verde

  • condimente după preferințe

Fierbe puiul apoi tăie-l în fâșii cât mai mici. Într-un bol mare amestecă brânză, puiul, ceapă , țelina și condimentele. Tăie aluatul în opt dreptunghiuri și așează-le unul peste altul în cerc. Pune amestecul din bol în formă de cerc peste aluat, apoi împachetează cercul în forma unui covrig umplut. Bagă covrigul la cuptor timp de 20-30 de min până devine auriu și crocant.

Ca sugestie de servire, poți să adaugi în interiorul cercului un sos din smântână și usturoi sau tzatziki.


Această e rețetă pe care eu am adaptat-o, însă pe cea originală o poți găsi aici:  http://www.tablespoon.com/recipes/buffalo-chicken-crescent-ring/c7838ab9-a5ca-4e05-bbd7-c37579ece129/